El BBVA i els sindicats han arribat a un acord per reduir la plantilla en 1.218 persones després de l'adjudicació d'Unnim per part del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) el passat mes de març. El procés es portarà en cap en dues fases mitjançant prejubilacions, excedències de mutu acord, dimissions voluntàries i extincions de relació laboral, segons ha explicat l'entitat en un comunicat. Aquest acord compleix amb els compromisos assumits per BBVA a Brussel·les al juliol després d'obtenir l'aprovació per part de la Direcció General de la Competència de la Comissió Europea i de la Comissió Nacional de la Competència.

La primera fase es durà a terme al llarg del 2012 amb una oferta voluntària fins al 15 de novembre. Aquestes condicions es podran estendre fins al juny del 2013. La segona fase serà del gener del 2013 fins al juny del 2014.

L'acord preveu que els empleats de 53 anys o més i una antiguitat mínima de 10 anys optin per la prejubilació, així com dimissions voluntàries per a treballadors amb 50 anys o més que no tingui accés a la modalitat de prejubilació. Les excedències seran de mutu acord per cinc anys per a empleats amb una antiguitat mínima de cinc anys i per a completar l'ajust també es produiran trasllats i acomiadaments.

Pel que fa les condicions de treball, l'entitats i els treballadors han acordat homologar les ja existents al BBVA a partir de l'1 de gener del 2013.

Segons ha afirmat el grup BBVA en un comunicat, «l'acord és equilibrar per a les parts i encaixa en la filosofia de l'entitat, que busca oferir excel·lents condicions laborals a tits els empleats del grup d'arreu del món».