08 de novembre de 2012
08.11.2012

Reforma legal urgent per mitigar els desnonaments

Dilluns vinent es reunirà un grup de sis experts en representació de l'executiu i del grup socialista

08.11.2012 | 01:00
Acció de protesta a Girona.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Saénz de Santamaría, i la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, van acordar ahir adoptar mesures urgents contra els desnonaments que es plasmaran en un Reial decret llei o en un projecte de llei que es tramitarà pel procediment d'urgència.
La intenció és articular mesures "preventives i pal·liatives", que tinguin el màxim consens i que prestin una atenció preferent a les famílies en situació més vulnerable, les que tinguin nens i majors al seu càrrec, i a les situacions d'especial vulnerabilitat, segons informen des del Govern i el Partit Socialista.
Dilluns que ve es reunirà un grup de sis experts, tres per part de l'Executiu i altres tres per part del PSOE, que seran els encarregats de dissenyar els detalls tècnics de la proposta.
En sengles comunicats, Valenciano i Saénz de Santamaría insisteixen en la necessitat que s'escometi el problema dels desnonaments amb celeritat, així com que les mesures tinguin el màxim consens i la major efectivitat possible.
La vicepresidenta del Govern i la número dos del PSOE seran les encarregades de seguir el curs del treball que realitzin els experts designats per les dues parts.
La crisi econòmica i la persistència de la desocupació ha causat una minva d'ingressos a milers de persones que no han pogut fer front als seus compromisos de pagament de la hipoteca i han estat desnonats del seu habitatge.
Per protegir deutors hipotecaris sense recursos, el Govern va aprovar el març passat una normativa que contenia també un Codi de Bones Pràctiques per a la banca.
El PSOE va presentar el setembre un projecte de llei, registrat al Congrés l'octubre, amb un conjunt de mesures per afrontar el problema dels desnonaments a la vista de la persistència de la situació.
Segons les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) disponibles, en el segon trimestre d'aquest any els desnonaments sol·licitats van ascendir a 18.886, mentre que els òrgans judicials van acordar la pràctica directa de 29.275 desnonaments.
Entre 2006 i 2011 es van presentar a Espanya 396.943 execucions hipotecàries, una xifra equivalent al 10 % de les hipoteques formalitzades a favor del comprador d'habitatge en el mateix període.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit