Miquel Alimentació, grup de distribució amb seu a Vilamalla i propietari de cadenes com Gros Mercat, Suma o Pròxim entra en el mercat dels carburants. La companyia ha posat en marxa la seva primera gasolinera GM Oil, al costat del Gros Mercat de la ciutat de Girona.

Es tracta d'una nova línia de negoci que potenciarà l'any vinent. Segons fonts de la companyia, la intenció és ubicar-ne a tots els Gros Mercat -magatzems cash&carry destinats al sector de l'hostaleria- allà on hi hagi un aparcament prou gran per encabir-hi una estació de servei.

Actualment, el grup gironí compta amb 56 Gros Mercat repartits per tot l'Estat. A diferència dels magatzems, on només poden comprar els professionals, les gasolineres GM Oil estan obertes a tot el públic.

La gamma de preus de GM Oil se situa entre les més barates de la demarcació de Girona, segons les dades que ofereix el Ministeri d'Indústria. Així, el litre de gasolina 95 es ven a 1,30 euros, i el de gasoil d'automoció a 1,24 euros. Això suposa un estalvi d'entre 10 i 15 cèntims per litre respecte a les gasolineres més cares de la demarcació.

Líder majorista

Miquel Alimentació Grup és la primera empresa del sector ?majorista de la distribució alimentaria a Espanya. Amb un volum de negoci de 1.000 milions d'euros, centra la seva activitat majorista mitjançant la seva línia de 56 cash&carry Gros Mercat; en la venda a la restauració ?organitzada amb la divisió "Miquel Food Service", la línia d'Importació i Exportació, i la venda al major a detallistes, cadenes independents i distribuïdors. Miquel Alimentació Grup, també compta amb una cadena de 691 supermercats, ?entre propis i franquiciats amb les ?ensenyes SPAR, Suma i Pròxim.