Nova sentència que condemna una entitat financera per la contractació irregular d'un "swap" o contracte de permuta financera. En aquest cas, una jutgessa d'Arenys de Mar ha condemnat el Santander a tornar 90.000 euros més interessos a l'empresa Persianas y Cortinas Interlama SL, de Pineda.

Aquesta empresa, va subscriure un contracte de permuta financera sobre el seu risc financer, que s'elevava a un milió d'euros. En un determinat moment, el banc li va notificar la necessitat d'un nou contracte: "davant el canvi de les condicions de mercat, el swap convertible s'adapta millor a les seves expectatives de mercat que les operacions anteriors, raó per la qual cancel·la l'operació antiga i contracta la nova". Segons la sentència, en aquesta actuació, l'entitat financera va informar de forma "maliciosa i errònia".

I és que les noves condicions, van beneficiar, i molt, al Santander, que va arribar a cobrar liquidacions trimestrals de fins a 9.000 euros al seu client. Abans que la el jutge determinés la nul·litat d'aquest contracte, el Banc d'Espanya, davant una reclamació de l'empresa, ja havia constatat que el banc el va comercialitzar de forma errònia.