El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va avançar que la Fiscalia demanarà informació al Banc d'Espanya per "corroborar" la informació periodística sobre un informe dels inspectors que denunciaven un "excessiu nivell de filtres" entre l'informe d'inspecció i la presa de decisions al mateix temps que asseguraven que "la forma habitual de reacció davant els indicis de delicte era mirar cap a una altra banda".

A preguntes dels periodistes, Torres-Dulce es va referir a la informació publicada pel diari El País sobre un informe de l'Associació d'Inspectors del Banc d'Espanya que qüestionava la labor de l'òrgan supervisor.

Va avançar que la Fiscalia General de l'Estat demanarà un informe al Banc d'Espanya per "corroborar aquesta informació periodística, perquè evidentment afecta de manera greu a la credibilitat de les institucions".

També va deixar clar que la Fiscalia "actuaria en conseqüència" si se li trasllada el citat informe i del document es dedueix una activitat delictiva.

Va insistir que "del que es tracta és de si amb els instruments legals s'ha pogut vulnerar la legalitat" de possibles fets delictius.

Davant la pregunta de si el preocupa que el Banc d'Espanya hagi pogut mirar cap a altre costat davant els indicis de delicte, el fiscal general de l'Estat ha respost: "l'únic que em preocupa és que si ha existit un delicte, tenir els elements suficients per poder perseguir el delicte".

El Fiscal General de l'Esat també va aprofitar per recordar a la societat que moltes vegades existeixen conductes que són ètica i deontològicament reprovables "però, que no tenen incidència en el Codi Penal".