PGI Grup, enginyeria fundada a Girona, acaba de fer un pas més en la seva projecció en el mercat africà. Ja compta amb una seu estable al Marroc, on aquest mes ha signat un acord amb una consultora d'estudis tècnics multidisciplinaris local, Omnium Technologique. Segons PGI, "l'acord preveu d'una banda implantar un pla de formació i d'intercanvi tecnològic basat en les energies renovables i en l'eficiència energètica i, per un altre, convertir-se en soci tecnològic en els tres projectes que executin de manera conjunta les dues empreses, no només al Marroc, sinó també en altres regions d'Àfrica".

Per a Frederic Gil, director General de PGI Engineering, "l'acord ens permetrà aplicar tot el nostre coneixement relacionat l'eficiència energètica i les renovables als projectes que sorgeixin tant el mercat marroquí com el que ens situarà en un situació de clar avantatge davant dels nostres competidors

Fundada el 1992, PGI ha realitzat més de 3.000 projectes. Compta amb una plantilla d'un centenar d'empleats i té seus a Girona, Barcelona Madrid, Tarragona, València, Sao Paulo (Brasil), Casablanca (Marroc) París (França), Lima (Perú), i Montevideo (Uruguai). L'any passat va factuar 7,9 milions d'euros.