L'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair va anunciar ahir un acord amb el fabricant nord-americà Boeing per comprar 175 avions 737-800 per valor d'uns 12.000 milions d'euros.

L'adquisició permetrà augmentar la seva flota en "més de 400" aeronaus el 2018, la data de lliurament de l'últim d'aquests aparells de tipus mitjà, i superar el mes de març del 2019 els cent milions de passatgers anuals.

Actualment la línia aèria irlandesa, que cobreix vols de curt i mitjà recorregut, té 305 aparells Boeing, 75 dels quals seran ?substituïts amb el nou encàrrec a la companyia nord-americana, el més important realitzat per una empresa europea.

L'acord entre les dues companyies, segons la nota, va ser tancat ahir a Nova York pel director executiu de Ryanair, Michael O'Leary, i el president de la divisió d'avions comercials de Boeing, Ray Conner.

O'Leary, va descartar que Ryanair realitzi vols transatlàntics els pròxims cinc anys, i va assenyalar que el seu objectiu és afermar el seu lideratge a Europa i reduir "encara més" les seves tarifes.

L'acord amb Boeing es firmava l'endemà que el fabricant europeu Airbus anunciés un acord amb l'aerolínia indonèsia Lion Air, que ha fet un encàrrec de 234 avions per un valor superior als 18.000 milions d'euros.