La fiscalia anticorrupció ha demanat a l'Audiència Nacional que imposi tres anys i mig de presó per l'expresident de Caixa Penedès Ricard Pagès per haver cobrat pensions i sobresous suposadament irregulars. Així mateix, demana tres anys de presó per uns altres tres exdirectius, i que tots plegats retornin més de 15 milions d'euros, 10,7 dels quals directament per part de Pagès. Els hereus d'un cinquè exdirectiu, ja mort, també podrien haver de retornar uns 2 milions d'euros. Pagès i la resta de directius van justificar la legalitat de les retribucions rebudes. Segons la fiscalia, també s'haurà de determinar, a l'hora d'executar la sentència, la quantitat que els acusats van adquirir fraudulentament, convertint en retribució fixa la part fixa de la retribució variable per resultats. I a més, s'haurà de sumar la quantitat equivalent als interessos de les sumes percebudes.

D'altra banda, pel que fa a les sumes que hauran de tornar els exdirectors generals adjunts Manuel Troyano i Juan Caellas arran de les clàusules de drets econòmiques que han estat considerades nul·les, s'haurà de declarar el dret de rescat del beneficiari, de Caixa Penedès, sobre aquestes clàusules. Segons la fiscalia, s'haurà de comunicar a els companyies perquè no aportin cap suma als exdirectius Troyano i Caellas.

Tant el jutge Pablo Ruz com el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled consideren que els quatre exdirectius haurien comès un delicte societari continuat d'administració deslleial. El president Ricard Pagès està considerat l'autor material del delicte, mentre que els altres, Abella, Manuel Troyano, Joan Caellas i Jaume Jorba, són cooperadors necessaris, perquè haurien aprovat els pagaments irregulars i els dos primers n'haurien cobrat una part.

Les pensions d'un total de 20 milions d'euros que tenien assignades els alts directius eren les que els corresponien pel contracte signat el 1985. Aquestes quantitats van ser avalades posteriorment pels consecutius consells d'administració i altres òrgans directius de l'entitat. Pagès va recordar que la pensió li permetia cobrar el 100% del seu sou si estava 25 anys a l'entitat, complement bastant habitual en el sector financer. Segons el fiscal, es van autoconcedir i blindar drets econòmics no contemplats en els seus respectius contractes . Tots cinc formaven el nucli dur dels òrgans executius de la caixa i van poder modificar les condicions contractuals sense que el Consell d'Administració o l'Assemblea s'adonessin de les irregularitats.