09 de maig de 2013
09.05.2013

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

La carrossera Indcar d'Arbúcies obre una fàbrica a Romania

Amb una inversió de 4,6 milions, es dedicarà a la fabricació de busos de transport escolar

09.05.2013 | 08:17
El model Mago2 d´Indcar ha estat premiat aquest any com el millor "Midibus" de l´any.

Indcar, carrossera amb seu a Arbúcies, ha invertit 4,6 milions d'euros en la construcció i equipament d'un centre productiu de carrosseries d'autobusos de petites i mitjanes dimensions a Romania, destinats principalment al transport escolar. L'operació ha comptat amb el suport financer de Cofides -societat pública estatal participada per algunes entitats financeres-, a través d'un préstec de coinversió de 2,8 milions d'euros.
En el moment de la firma del préstec, la companyia selvatana preveia que el nou centre productiu, ubicat a la localitat romanesa de Brasov, donés feina a més de 60 treballadors.
Indcar és un grup propietat de la família Queralt. Creat el 1888, es dedica fonamentalment a la fabricació i comercialització de carrosseries de minibusos per al transport de viatgers i adaptació de furgons.
Amb una facturació superior als 16 milions d'euros i una plantilla mitjana de 140 treballadors, Indcar compta amb distribuïdors a França, Itàlia, Finlàndia, Israel o Hong Kong.
Per al presdient de Cofides, "l'estratègia internacional de Grup Indcar reforça la seva competitivitat en un mercat globalitzat, on les pimes espanyoles tenen, a dia d'avui, nombroses oportunitats per desenvolupar-se".

Premi del sector
Fa poques setmanes, Indcar va rebre el premi "Midibús de l'Any 2013 a Espanya" reconeixement atorgat per la revista Viajeros i un jurat compost per empresaris i professionals dels sectors del transport de mercaderies i passatgers.
Per al jurat, el premi suposa "el reconeixement a l'esforç col·lectiu d'una empresa familiar que ha afrontat les adversitats amb innovació, disseny i esforç que permeten a Indcar gaudir d'un posició privilegiada al mercat".
Indcar és, juntament amb Beulas i Ayats, una de les empreses que formen part del clúster carrosser d'Arbúcies, molt tocat per la crisi, i que ha acabat provocant el tancament de Noge, que donava feina a 93 treballadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook