Indcar, carrossera amb seu a Arbúcies, ha invertit 4,6 milions d'euros en la construcció i equipament d'un centre productiu de carrosseries d'autobusos de petites i mitjanes dimensions a Romania, destinats principalment al transport escolar. L'operació ha comptat amb el suport financer de Cofides -societat pública estatal participada per algunes entitats financeres-, a través d'un préstec de coinversió de 2,8 milions d'euros.

En el moment de la firma del préstec, la companyia selvatana preveia que el nou centre productiu, ubicat a la localitat romanesa de Brasov, donés feina a més de 60 treballadors.

Indcar és un grup propietat de la família Queralt. Creat el 1888, es dedica fonamentalment a la fabricació i comercialització de carrosseries de minibusos per al transport de viatgers i adaptació de furgons.

Amb una facturació superior als 16 milions d'euros i una plantilla mitjana de 140 treballadors, Indcar compta amb distribuïdors a França, Itàlia, Finlàndia, Israel o Hong Kong.

Per al presdient de Cofides, "l'estratègia internacional de Grup Indcar reforça la seva competitivitat en un mercat globalitzat, on les pimes espanyoles tenen, a dia d'avui, nombroses oportunitats per desenvolupar-se".

Premi del sector

Fa poques setmanes, Indcar va rebre el premi "Midibús de l'Any 2013 a Espanya" reconeixement atorgat per la revista Viajeros i un jurat compost per empresaris i professionals dels sectors del transport de mercaderies i passatgers.

Per al jurat, el premi suposa "el reconeixement a l'esforç col·lectiu d'una empresa familiar que ha afrontat les adversitats amb innovació, disseny i esforç que permeten a Indcar gaudir d'un posició privilegiada al mercat".

Indcar és, juntament amb Beulas i Ayats, una de les empreses que formen part del clúster carrosser d'Arbúcies, molt tocat per la crisi, i que ha acabat provocant el tancament de Noge, que donava feina a 93 treballadors.