El sindicat CCOO ha engegat el ventilador contra el sector hoteler de Lloret de Mar i ha acusat els empresaris de sobreocupar habitacions (afegint-hi més llits del compte) i omplir-se de becaris, a qui se'ls paga un sou irrisori, per obtenir beneficis al preu que sigui. Mentrestant, afirma el sindicat, s'estan destruint llocs de treball fixos al sector i hi ha hotels a qui CCOO ha dut davant la Inspecció de Treball, que acomiaden cambreres de planta i subcontracten empreses externes de neteja perquè facin la seva feina. El sindicat reclama a la Generalitat que reactivi les inspeccions per posar fre a aquestes males pràctiques i assegura que seguir amb aquest model turístic és "insostenible".

El sindicat va mostrar xifres per demostrar que, tot i que el nombre de pernoctacions cada vegada s'enfila més, en cap cas això es tradueix amb una alça significativa de contractes al sector.

Per al secretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, això només té una lectura. "La reforma laboral ha propiciat que els empresaris treguin beneficis a costa de la salut dels treballadors, perquè l'increment de feina es cobreix amb menys plantilla", explica Compte.

El sindicat assegura que el model turístic gironí, basat excessivament en el sol i platja, amb salaris reduïts i "apostes agressives de preus baixos" és clarament "insostenible". I com a epicentre de la problemàtica, CCOO ha centrat les crítiques en una zona concreta de la Costa Brava: Lloret de Mar.

En aquest municipi, on es concentra gran part del parc hoteler de la demarcació, el sindicat assegura que les males pràctiques són constants. Per una banda, CCOO assegura que "amb l'objectiu d'obtenir beneficis", els hotels sobreocupen habitacions, posant-hi més llits del compte. "Et pots trobar que en una habitació de tres places, hi arribin a dormir entre cinc o sis persones", va criticar Bartomeu Compte.

Tot i que aquesta pràctica s'havia aconseguit eradicar, el sindicat assegura que ara ha tornat a anar a l'alça. A més, el secretari general de la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme (FECOHT) del sindicat a la demarcació, Josep Maria Montalbán, també va posar l'accent en què, mentre per una banda es destrueixen contractes fixes discontinus, per l'altra "s'omplen els hotels de becaris, que no tenen contracte i que cobren un salari ridícul".