Un 97,1% dels posseïdors de preferents i deute subordinat de Catalunya Banc ha acceptat el canvi per accions de l'entitat i la seva posterior venda al Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) malgrat assumir una quitança d'entre el 22 i el 66% de la inversió inicial, en funció del producte adquirit.

Fonts d'aquesta entitat financera han explicat que aquest divendres dia 19 rebran els diners per la venda de les seves accions al Fons de Garantia de Dipòsits, organisme que es convertirà en accionista de Catalunya Banc, tot i que encara no se sap quin percentatge controlarà.

Divendres passat va acabar el termini perquè els posseïdors d'aquests productes híbrids d'alt risc financer d'aquesta entitat i els de NCG decidissin si venien les accions al Fons de Garantia de Dipòsits. El FROB va avisar de l'"elevat grau d'il·liquiditat" que tindrien les accions de Catalunya Banc i NCG Banc, fruit del canvi de preferents i deute subordinat, si no es venien al FGD, i la gran majoria dels titulars han optat per vendre, malgrat haver la aquesta quitança.

En concret, el descompte total que patiran les forquilles de participacions preferents de Catalunya Banc serà del 66,55%; els de deute subordinat perpètua, del 48,35%; i els de deute subordinat amb venciment, del 22,42%.