Bankia ha rebut 182.666 sol·licituds d'arbitratge de participacions preferents i deute subordinat per part dels seus clients, el 76,4% de les 238.967 que podien presentar en el termini obert per l'entitat i que va finalitzar dilluns passat.

Segons les dades actualitzades ahir per Bankia en la seva pàgina web, la Junta Nacional Arbitral de Consum ha dictat 2.095 laudes favorables, amb el que gairebé 3.000 forquilles d'aquests productes ja han recuperat la totalitat de la seva inversió, ja que hi ha laudes que poden beneficiar a diversos clients.

Tots els clients minoristes titulars de participacions preferents i deute subordinat que van ser emeses per les caixes fundadores de Bankia -entre elles Caixa Laietana- podien presentar la seva sol·licitud d'arbitratge des del passat dia 18 d'abril.

El procés va finalitzar dilluns passat, 15 de juliol, després que l'entitat ampliés el termini, que va acabar el 30 de juny.

Tal com posen de manifest les dades actualitzades ahir, fins avui, Bankia ha rebut 182.666 sol·licituds d'arbitratge, de les quals 47.695 s'han tramitat mitjançant les oficines de l'entitat.

Altres 126.887 sol·licituds de clients de preferents i deute subordinat estan sent ja analitzades per l'expert independent KPMG.