L'empresari català Dídac Lee ha estat elegit Millor Mentor Europeu de Startups pel Founder Institute, la principal acceleradora d'empreses de nova creació i mentors a nivell mundial, que ajuda a emprenedors a llançar companyies tecnològiques.

Lee, empresari del sector de les TIC, nascut a Figueres (Alt Empordà) en el si d'una família taiwanesa, va recollir ahir a la nit aquest premi en una gala celebrada a Silicon Valley, a Califòrnia.

El guardonat es va mostrar "molt content i honrat" de rebre el premi i va assegurar que com emprenedor "l'evolució natural és passar de crear empreses a ajudar a crear-les".

Fundat el 2009, el Founder Institute ha ajudat a llançar més de 800 empreses tecnològiques en més de 30 ciutats de tot el món i disposa d'una xarxa de més de 2.000 mentors.

Dídac Lee és el fundador del grup tecnològic Inspirit, amb oficines en una desena de països, i és a més directiu del FC Barcelona, on és responsable de l'àrea de noves tecnologies.

Lee també va fundar el 1998 Scubastore, origen de l'actual grup Tradeinn, la primera xarxa de botigues en línia especialitzades en material esportiu.

Les empreses de Dídac Lee compten actualment amb una plantilla de més de 400 treballadors.