El Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) desemborsarà 1.000,9 milions d'euros per donar liquiditat als titulars de preferents i deute subordinat de Catalunya Banc i passarà a controlar el 32,4% de l'entitat.

El FGD va informar que a l'oferta de recompra de les accions obtingudes com a contraprestació de les preferents i deute subordinat han acudit titulars representatius del 32,4% del capital social de Catalunya Banc, que suposen el 97,1% de les accions a les quals es dirigia el canvi.

L'adquisició d'aquest percentatge d'accions costarà una mica més de 1.000 milions d'euros al FGD, que es farà pràcticament amb una tercera part del capital del banc nacionalitzat.

D'aquesta manera, només un 2,9 per cent dels preferentistes i titulars de deute subordinat de Catalunya Banc han optat per mantenir-se com accionistes de l'entitat financera, en rebutjar vendre-les al FGD.

En canvi, la gran majoria de posseïdors d'aquests productes híbrids han acceptat vendre les seves accions per obtenir liquiditat, malgrat assumir una quitança d'entre el 22 i el 66 % de la inversió inicial, en funció del producte financer adquirit.

Fonts d'aquesta entitat van explicar que que avui, dia 19, el FGD procedirà a liquidar la compra de les accions als seus titulars.

Divendres passat dia 12 va acabar el termini perquè els posseïdors d'aquests productes híbrids d'alt risc financer i els de NCG decidissin si venien les accions al Fons de Garantia de Dipòsits.