L'empresa Cahors de Vilamalla (Alt Empordà), dedicada a la fabricació de material elèctric, ha presentat un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Davant de la davallada de comandes, la direcció ha decidit reduir la jornada un 20% a tota la plantilla, un total de 205 treballadors, que compensaran aquestes hores amb l'atur. La durada d'aplicació de l'ERO serà màxim d'un any i l'empresa es garanteix a abonar íntegrament les pagues extres i també pagar totes les vacances. L'assemblea de treballadors ha acceptat la proposta de l'empresa i està previst que dilluns se signi l'acord entre direcció i comitè. Aquest és el tercer ERO temporal que afronten els treballadors en quatre anys.

El portaveu de la federació d'indústria de CCOO a Girona, Josep Serra, destaca que cap dels anteriors ERO ha suposat l'acomiadament de treballadors sinó la suspensió de contractes.

Cahors és una empresa francesa dedicada a la fabricació de material elèctric. El portaveu d'Indústria de CCOO reconeix que la seva activitat va molt lligada a la construcció i que, per tant, les comandes han caigut molt, sobretot al mercat interior.

Serra destaca que fa anys que l'empresa treballa per obrir mercat a fora de l'Estat i que això "els ha salvat" i ha permès que els ERO presentats fins ara siguin temporals i no de rescissió de contractes. Ara bé, el comitè d'empresa ha demanat a la direcció que continuï amb aquests esforços per exportar per evitar que l'aplicació de més expedients.