De la mateixa manera que va ocórrer amb l'esclat de la primavera àrab, Espanya tornarà a beneficiar-se enguany del desviament de turistes, però aquest cop per la crisi a Egipte i les revoltes a Turquia. La millora és tal que fins i tot el sector confia en dir-li adéu a la recessió a finals d'any.

"La nostra estimació és que en els dos últims trimestres de l'any ja estiguem creixent, amb la qual cosa hauríem sortit de la recessió", va anunciar la passada setmana el vicepresident de l'Aliança per l'excel·lència turística (Exceltur), José Luis Zoreda, que situa com a element clau les "turbulències a Egipte i, en moltíssima menor mesura, la inestabilitat a Turquia".

L'opinió de Zoreda la comparteix el president de la patronal hotelera, Joan Molas. Tots dos apunten el turisme estranger com a responsable del miracle turístic.

Quan va presentar les expectatives dels hotelers per a aquest estiu Molas es va aventurar a preveure que Espanya superarà aquest any els 58 milions de turistes estrangers i s'acostarà a la xifra rècord de 2007, quan hi va haver 59,2 milions d'arribades internacionals.