Els empleats de CatalunyaCaixa van comercialitzar durant anys participacions preferents i deute subordinat entre els seus clients per indicació de la direcció i sense disposar d'una informació completa dels riscos inherents a aquests productes financers, segons els sindicats.

Representants de CCOO i UGT van comparèixer a la comissió parlamentària d'investigació de la banca, en la qual van defensar el paper dels treballadors en la venda d'aquests productes híbrids d'alt risc, pels quals s'han vist afectats uns 79.000 clients de CatalunyaCaixa.

La primera a comparèixer va ser la secretària general de CCOO a l'entitat, Montserrat Delgado, qui va explicar que la direcció va informar els seus comercials que es tractava d'uns productes similars a un estalvi a termini, qualificats com a "prudents".

La secretària general d'UGT a CatalunyaCaixa, Susagna Muns, va mostrar el seu contracte de compra de preferents, així com una circular signada pel departament de Mercadotècnia del banc en la qual s'indicava que el deute subordinat era un producte "no complex".