Les comarques gironines van guanyar 2.083 cotitzants estrangers durant el mes de juny, el que situa el nombre de treballadors immigrants donats d'alta a la demarcació en 45.977. La xifra és un 4,75 per cent superior a la del maig, tot i que Girona compta avui amb 2.822 cotitzants estrangers menys que fa un any.

En el conjunt de l'Estat, l'afiliació d'estrangers a la Seguretat Social es va situar el juny en 1.641.822, fet que suposa una caiguda del 6,74 per cent en taxa interanual enfront del descens del 3,72 per cent del conjunt del sistema, segons les dades difoses pel ministeri d' Ocupació i Seguretat Social.

En comparació de maig, el nombre d'afiliats estrangers també va baixar, en 9.568 ocupats, fet que suposa un retrocés del 0,58 % i trenca una tendència de tres alces mensuals consecutives.

El descens en termes interanuals indica, segons el ministeri,que es "manté" la tendència que la pèrdua d'ocupació continua afectant amb major intensitat als treballadors estrangers.

Balears i Aragó són les comunitats que van registrar el major increment intermensual, amb pujades del 9,87% i el 7,48%, respectivament.