La caixa per pagar l'atur es buida. El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques va autoritzar ahir un suplement de crèdit de 5.850 milions d'euros per al Servei Públic d'Ocupació Estatal -l'antic Inem- que s'utilitzarà per al pagament de prestacions i per bonificacions empresarials a la creació de llocs de treball.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha explicat que el que es fa és crear un suplement de crèdit que s'utilitzaria al llarg de l'any si el Ministeri ho requerís. Segons Montoro, és millor fer-ho així que esperar a que hi hagi una necessitat.

Més de 2.600 milions al mes

La realitat és que la despesa dels serveis públics d'ocupació en prestacions de desocupació va superar els 13.000 milons d'euros entre gener i maig. Això suposa una factura mensual de més de 2.600 milions d'euros. Si aquesta xifra es manté d'aquí a final d'any, el pressupost inicial del Govern per a fer fronta a aquesta despesa (menys 27.000 milions d'euros per a tot el 2013) no seria suficient.