FCC, constructora amb seu a Barcelona, va anunciar ahir que ingressarà uns 1.700 milions d'euros pel contracte del metro de Riad, la capital saudita. Es tracta del contracte internacional més gran de la història de la construcció en el qual ha participat com a adjudicatària una empresa espanyola, va explicar el president de FCC Construcción, Fernando Moreno.

Els 1.700 milions representen aproximadament la part que correspon a la constructora dels 6.070 milions que l'Aràbia Saudita pagarà al consorci liderat per FCC que s'encarregarà de construir tres línies del metro de Riad.

En aquest consorci participen també les franceses Alstom i Setec, l'holandesa Strukton, la coreana Samsung, Freyssinet Saudita Aràbia i l'espanyola Typsa.

"El contracte és un reconeixement mundial a la capacitat que té FCC en aquest tipus d'obres i, en general, un reconeixement a la indústria nacional (...) Hi anem a exportar coneixement", assegura Moreno.

Aquest contracte obligarà FCC a desplaçar enginyers a l'Aràbia Saudita en col·laboració amb els seus socis i a crear un "comitè de seguiment" per definir el paper de la companyia al consorci.

"FCC tindrà un paper de líder en el projecte, ja que ha de tutelar el seu desenvolupament", va precisar Moreno.

Tanca Servià Cantó

I mentre FCC creix a l'exterior, a Espanya segueix fent ajustos. El passat abril, la companyia i els representants sindicals van arribar a un acord per un Expedient de Regulació d'Ocupació que ha afectat 842 treballadors de la divisió de construcció del grup. La crisi de l'obra pública també ha portat FCC a tancar Servià Cantó i Moviterra, empreses que la multinacional va adquirir l'any 2002 a la família Servià. El tancament ha suposat l'acomiadament de prop de setanta persones.