Madrid i Extremadura, totes dues governades pel PP, es perfilen com les comunitats més poc inclinades que el CPFF aprovi un dèficit a la carta per a les autonomies per a 2013 que, en conjunt, no pot sobrepassar l'1,3 per cent del PIB. Des del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques es preveu una trobada força complicada, donades les diferències entre les comunitats, especialment en les governades pel PP.

A l'oposició radical de les dues esmentades al dèficit asimètric s'enfronta Múrcia, Comunitat Valenciana i Balears, que secunden Catalunya en la necessitat de disposar d'un dèficit diferenciat.

El Govern de la Generalitat espera obtenir suficient marge de dèficit per poder decidir, en una ?reunió convocada per a la setmana que ve, presentar els pressupostos, encara que sense descartar mantenir la pròrroga.

El portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, va explicar que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, anirà a la reunió del Consell sense "conèixer la proposta" que el Govern central farà a Catalunya respecte al dèficit del 2013. Presentar els pressupostos o mantenir la pròrroga dependrà de si Catalunya aconsegueix suficient marge de dèficit per no haver d'aplicar grans retallades.

El Govern de la Generalitat reclama un terç de l'objectiu total de dèficit del 6,5 per cent que la UE ha assignat a Espanya per a aquest 2013, la qual cosa equivaldria a un 2,1%, però el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, ja va admetre que era difícil arribar a aquest objectiu.