L'alcalde de Banyoles i vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha cessat com conseller de La Caixa en representació de les corporacions locals i ha estat substituït per l'exregidor de Motril (Granada) Francisco Villoslada.

La marxa de Noguer es deu al fet que la legislació vigent estableix la incompatibilitat de formar part dels òrgans de govern de les entitats financeres amb l'acompliment de càrrecs electes polítics.

Noguer, que també formava part de la comissió executiva del consell d'administració, serà substituït en aquest òrgan per Xavier Ibarz, conseller en representació de les corporacions locals, segons va informar ahir La Caixa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Fa poc més d'un any, Noguer ja va abandonar el consell d'administració de CaixaBank, l'entitat que va assumir el negoci financer de La Caixa. En aquell moment, la seva dimissió es va explicar per l'"objectiu d'obviar la presència de persones amb càrrecs polítics" del consell d'adminstració.

Altres canvis

D'altra banda, La Caixa va infomar ahir de dos cessaments més a la comissió de control de l'entitat: el de María Rosa Pujol Esteve, consellera en representació dels impositors, i el de Josep Antoni Frias, ?representant de les corporacions locals.

Aquests dos consellers han estat substituïts, respectivament, per Antonio José Carrique i Santiago Batchillería.

Maria Rosa Pujol era al seu torn secretària de la comissió de control, càrrec que assumirà a partir d'ara Xavier Artal.

Finalment, la inmobiliaria Colonial va informar ahir de la renúncia de José María Sagardoy com a conseller de la companyia, on serà substituït per Luis Maluquer.