21 de agost de 2013
21.08.2013

Catalunya Banc planteja acomiadar 2.500 persones pagant el mínim legal

24.08.2013 | 08:04

La direcció de Catalunya Banc planteja acomiadar uns 2.500 treballadors del grup pagant el mínim legal, 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, segons van avançar fonts dels sindicats del banc, que ahir van reprendre les converses per l'ERO en aquesta entitat. Encara que la direcció del banc nacionalitzat no ha exposat una xifra concreta d'afectats per l'ERO, aquest és aproximadament el volum d'acomiadaments que es desprèn de la documentació aportada per la direcció, que vol reduir la plantilla del grup fins a les 4.665 persones, 4.371 si es té en compte només la del banc.
Altres fonts sindicals són més precises i estimen que, per les dades facilitades, l'ajust pot afectar 2.453 persones, incloent treballadors del banc i de les filials.
Tot i això, aquestes fonts diuen que aquesta xifra encara inclou CX Immobiliària, venuda a principi de mes a un consorci d'inversors internacionals format per les firmes nord-americanes Kennedy Wilson i Värde Partners, per la qual cosa, més enllà de com acabi la negociació amb els sindicats, de la xifra final d'afectats hauran de descomptar-se també els empleats de la divisió immobiliària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema