01 de setembre de 2013
01.09.2013
40 Años
40 Años

El turisme salva les rebaixes en una campanya semblant a la de l'any passat

Molts comerços gironins seguiran oferint productes amb descomptes generosos un cop finalitzada la temporada

01.09.2013 | 00:00
La campanya de rebaixes d´aquest estiu es va acabar ahir dissabte, 31 d´agost.

Un altre estiu ha passat i, amb ell, unes altres rebaixes arriben a la seva fi després de dos mesos de descomptes que han arribat fins el 70% en moltes botigues. Aquest any però, hi ha hagut un factor especialment important que ha salvat el sector comercial: el turisme.
L'arribada massiva de turistes a Girona i a ltres ciutats de la demarcació ha estat aquest estiu més gran que altres anys. Només calia sortir a passejar per les Rambla de Girona o Figueres o sinó, fer una volta per l'Espai Gironès, per comprovar que hi havia més estrangers comprant a les botigues que no pas gironins, un fet que corraboren tant Jordi Rotllan, president de Comerç Figueres com Josep Maria Noguer, president de Girona Centre Eix Comercial i Pau Jordà, gerent de l'Espai Gironès.
Tots tres consideren que el turisme els ha "salvat" la campanya de rebaixes d'estiu "com està passant els últims anys", afegia Jordà. A més, Noguer recalcava l'ajuda que han aportat els turistes nacionals, és a dir, de fora de Catalunya. En el cas de l'Espai Gironès, la majoria de turistes estrangers provenien de França, Regne Unit, Holanda i Rússia. En el cas de Figueres, el president de Comerç Figueres, Jordi Rotllan, explicava que el museu Dalí atreia molts turistes per la zona de botigues que hi ha al voltant. On tots tres sí que estaven d'acord és que el mes d'agost ha estat més bo a nivell de vendes perquè hi ha hagut més turistes que al juliol.
A l'hora de valorar en general la campanya comercial d'enguany, tots tres marcaven una línia semblant i consideraven que s'està seguint un patró de compra similar al dels últims anys. De fet, el gerent de l'Espai Gironès era l'únic que veia llum al final del túnel. Jordà es mostrava "esperançat" per les "bones dades" obtingudes els mesos de juliol i agost. I és que segons el gerent l'Espai ha augmentat un 6,5% el nombre de visitants durant aquests dos mesos respecte l'any passat, amb un total de 1.600.000 visitants.
El president de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer no era tant positiu i considerava aquest any com "un dels pitjors". Tot i això, es mostrava comprensiu i entenia que amb "l'atur que hi ha és normal que no tinguem tants bons resultats", i afegia que ja fa anys que estan en una situació semblant.
Per la seva banda, Jordi Rotllan, president de Comerç Figueres, va assegurar que "les rebaixes han perdut una mica de força respecte altres anys. Abans podies trobar més ofertes diferents concentrades en una sola època". I va afegir que les rebaixes "van ser més fortes al principi i després es van anar descafeïnant".
Aquesta força que van perdent les rebaixes, de la qual parlava Rotllan, es deu, en part, a la contínua oferta de promocions que duen a terme moltes botigues un cop ha passat la campanya d'estiu. Des de l'Espai Gironès, però també des de Comerç Figueres afirmaven que ells oferiran promocions al setembre i octubre, les "ofertes de mitja temporada" de què parlava Rotllan.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook