23 de octubre de 2013
23.10.2013

La inversió de Bill Gates a FCC dispara les accions del grup constructor

Lidera les pujades de l'Ibex 35 amb un repunt superior al 8% en l'última sessió

23.10.2013 | 08:48
Bill Gates, fundador de Microsoft, i nou accionista de referència de FCC.

L'entrada del multimilionari Bill Gates a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), en la qual ha aterrat com a segon màxim accionista, va disparar ahir les accions del grup constructor i de serveis. FCC va liderar les pujades de l'IBEX 35, el principal selectiu de la borsa espanyola, després d'anotar-se una alça del 8,3%. En només dues sessions, la companyia s'ha revaloritzat al voltant d'un 14%.

A més a més, la inversió de Gates va desancadenar l'eufòria sobre la recuperació de la confiança a Espanya. La inesperada operació, que es va anunciar dilluns a la nit a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), arribava pocs dies després que el president del Banc Santander, Emilio Botín, assegurés en un acte a Nova York que s'havia produït un canvi "molt dràstic" i que l'actual "és un moment fantàstic per a Espanya" perquè "arriben diners de totes bandes".

L'entrada de Gates en el grup que presideix Esther Alcocer Koplowitz va ser percebuda com una injecció d'optimisme i un senyal que "hi ha inversors de prestigi, icones empresarials del segle, que aposten per la companyia, la qual cosa és un motiu d'orgull", va subratllar el vicepresident i conseller delegat de FCC, Juan Béjar.

El cofundador de Microsoft i la segona fortuna més gran del món ha entrat en el capital de la companyia amb vocació de permanència, encara que no té intenció de comptar amb un representant en el consell d'administració de FCC ni voluntat inicial d'augmentar la seva participació.

En un comunicat remès al supervisor borsari, FCC va detallar que el 5,7358% ha estat adquirit per entitats vinculades al Gates i el 0,2642% restant per un altre inversor institucional relacionat amb el magnat de les tecnologies.

La transacció, que no tindrà efectes en el compte de resultats de FCC per a aquest exercici, no evitarà que el grup segueixi amb el seu ajust de plantilla i que avanci en el compliment del seu pla estratègic amb horitzó 2015, marcat per les desinversions, la reducció del deute i la reorientació de les seves activitats i capacitat al context actual.

De fet, el primer executiu del grup va insistir que ha estat precisament el pla estratègic i el seu ritme de compliment el que ha atret Gates cap a FCC.

El que fa a FCC diferent i atractiva, va destacar Béjar, és la seva presència en els negocis de l'aigua i els serveis mediambientals, un camp que s'ha vist afectat per la crisi a Espanya, encara que en menor grau, i on no hi ha tantes empreses de mida semblant.

L'operació, va arrencar realment en un road show que la companyia va realitzar abans de l'estiu. Unes trobades que han servit a FCC per detectar l'interès d'altres fons per invertir en l'empresa.

El Govern també va acollir la inversió de FCC com una bona notícia. Així, la ministra de Foment, Ana Pastor, considera que l'entrada de Bill Gates posa de manifest que "Espanya i el Govern han fet els deures i la confiança s'està recuperant".

En la mateixa línia es va manifestar el titular d'Indústria, José Manuel Soria, que percep també una "major confiança i credibilitat" en l'economia espanyola, mentre que el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, va assegurar que aquesta operació posa a Espanya "com a focus d'inversió en tots els mercats del món", i demostra que la inversió estrangera està tornant.

Informació privilegiada?

De la seva banda, la presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Elvira Rodríguez, va assenyalar que l'organisme supervisor seguirà el procediment habitual per investigar si hi va haver ús d'informació privilegiada en la pujada de FCC a la sessió borsària de dilluns. I és que, hores abans que la companyia comuniqués l'operació, les seves accions van registrar l'alça més gran de l'IBEX en revaloritzar-se un 5,42%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit