El president d'Abertis i del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec), Salvador Alemany, va advertir ahir que el final de la recessió no és el final de la crisi perquè juntament amb les bones notícies hi ha problemes com conflictes empresarials i un alt índex d'atur. Alemany va recordar que la crisi és "asimètrica", ja que no afecta a tothom de la mateixa manera i hi ha gent que ni tan sols l'ha viscuda, i tampoc s'acaba un dia a una hora determinada. Va apostar per generar "confiança" en la ciutadania més que per parlar de brots verds, "que estan desprestigiats".

El president d'Abertis va dir que a partir d'objectius col·lectius necessitem establir objectius individuals i que una de les funcions de l'acció política és visualitzar un model social i econòmic. En aquest sentit, va assenyalar que sigui quin sigui el debat polític i institucional també necessitem treballar un marc de referència econòmic i social per a Catalunya. "El futur l'hem de fer entre tots", va dir Alemany, que va afegir que sense un projecte no hi havia possibilitat de recuperació.

Per a Alemany, després d'anys de "bonança" ha d'assolir-se necessàriament una capacitat d'eficiència, però aquesta havia de tenir un límit i va assegurar ara estem prop del "límit de l'eficiència", en les retallades. Va dir que si hi havia hagut una reducció significativa del dèficit s'havia de poder accedir al finançament i que el que no podia ser és que hi hagués finançament i "no ens arribi".

Defensor del diàleg

En un altre ordre de coses, Alemany va demanar "diàleg" per donar sortida a la tensió política actual ja que el "diàleg és la solució que convé a totes les parts". Durant la seva intervenció en un acte organitzat per la Cambra de Comerç, sota el títol: "Visió i objectius de l'economia catalana", Alemany va dir que el tema de la tensió política és "difícil de tractar", unes afirmacions que van arribar el dia després que Mariano Rajoy i Artur Mas protagonitzessin un distanciament protocol·lari al Palau de Pedralbes amb motiu d'un fòrum euromediterrani.