El Banc Santander va obtenir un benefici net de 3.310 milions d'euros en els nou primers mesos de 2013, el 77 % més que en el mateix període de 2012, degut especialment a les menors necessitats de provisions, el que significa que ja ha guanyat més que en tot l'any passat (2.295 milions). En un comunicat remès ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'entitat explicava que Llatinoamèrica havia aportat el 49% del benefici global, àrea en la qual va destacar Brasil, amb el 24% del guany net, mentre que Europa va aportar el 40% als comptes del Grup, una zona en la qual el 7% va venir d'Espanya , el 15% del Regne Unit i el 6 % d'Alemanya i Polònia. Per la seva banda, els Estats Units va aportar el 11% dels guanys del grup.

A Espanya, el Santander va obtenir un benefici net de 367 milions, el 51% menys que un any abans, amb una millora del 12 % en els dipòsits i una caiguda del 5 per cent en els crèdits. En tot el Grup , el crèdit a la clientela va caure el 2% en aquests nou primers mesos, fins als 686.821.000 , amb una morositat del 5,43% , que en el mercat espanyol es va situar en el 6,40 %, mentre que els dipòsits globals créixer el 5% i es van situar en 633.433 milions d'euros.

Les previsions

El Banc Santander es mostra optimista sobre el futur de l'economia espanyola i calcula que l'any que creixerà al voltant de l'1%, per sobre de la previsió del Govern i cinc vegades més que la del Fons Monetari Internacional (FMI). En la roda de premsa de presentació de resultats, el conseller delegat de l'entitat, Javier Marín, va insistir que el banc creu que l'economia espanyola batrà el proper any les previsions de l'FMI, que calcula un creixement del 0,2 %.

Tant és així que el "número dos" d'Emilio Botín calcula que després de sortir de la recessió en el tercer trimestre del 2013 , el PIB espanyol avançarà en el conjunt de 2014 entorn de l'1 per cent.