L'Ajuntament de Fornells de la Selva demanarà avui a la Generalitat de Catalunya que es tingui en compte la població del Gironès de cara a la hipotètica implantació de grans superfícies comercials, com per exemple Ikea, a l'àrea urbana de Girona.

CiU i ERC ultimen canvis en la llei d'acompanyament dels pressupostos que permetrien que municipis que no són capital de comarca però estan dins una àrea urbana consolidada puguin albergar grans superfícies comercials. Ikea havia mostrat la seva intenció d'instal·lar-se a Girona però la llei només permetia que fos a la capital i no, per exemple, a Salt o Fornells, i per això la multinacional sueca va posposar la inversió.

La reunió entre l'Ajuntament de Fornells i els responsables de comerç de la Generalitat estava prevista abans de la publicació d'aquesta notícia i ara s'aprofitarà per conèixer de primera mà quins són aquests canvis i com poden afectar al municipi del Gironès. El principal objectiu del consistori és parlar sobre els equipaments comercials i les inversions previstes al polígon industrial i no només d'Ikea.

L'alcalde de Fornells, Mateu Parera, va recordar que el seu poble fa dos anys que defensa que es tingui en compte la corona de Girona per posar grans equipaments comercials, no només Ikea. El batlle va indicar que té el suport de 40 comercials i industrials i que empresaris del municipi i l'entorn també estan esperant la seva oportunitat perquè la normativa els faciliti invertir en el polígon industrial de Fornells."Demanarem que tinguin en compte que en aquests municipis hi ha empresaris i comercials que han fet una inversió important i que aquesta gent espera que s'agilitzin també els seus equipaments", va recordar Parera, que va afegir que "si es fa una modificació perquè Ikea s'instal·li a Salt (la primera opció de la multinacional sueca), seria un contrasentit que no passés el mateix a la resta de l'àrea urbana de Girona". Una àrea que, va recordar, ja preveu el pla director de la zona.