21 de novembre de 2013
21.11.2013

Empresaris de Fornells no volen quedar al marge de la lluita per l'IKEA

L'execució del projecte urbanístic del polígon ha suposat una inversió de més de 23 milions d'euros

24.11.2013 | 07:48
Terrenys propers a l´Espai Gironès de Salt que podrien acollir el futur centre comercial d´Ikea | Marc Martí

La trentena de membres de l'Associaicó d'Empresaris i Propietaris del Polígon de Fornells de la Selva se senten discriminats per la Generalitat i demanen sensibilitat perquè aquest municipi de l'àrea urbana de Girona pugui ser inclós com una de les excepcions a la normativa de comerç per tal que pugui acollir grans superfícies.

La llei d'acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat, actualment en tràmit al Parlament, inclou diverses modificacions a la normativa catalana de comerç que permetran la implantació de grans superfíces en municipis on fins ara estaven vetats. A través de disposicions addicionals fetes "a mida", s'ha previst aquesta expansió comercial en localitats com Salt i Vilablareix, o Blanes.

En el primer cas, la normativa faria possible que IKEA s'instal·lés en uns terrenys situats entre Salt i Vilabalareix que han estat oferts a la multinacional sueca. Una oferta que uns anys també va arribar per part dels empresaris de Fornells, que ara veuen com l'arribada de grans superfícies al municipi -hi ha altres empreses interessades en implantar-se a Fornells- pot quedar frenada.

Jesús Bohigas, un dels membres de l'associació d'empresaris, lamentava ahir la "falta de sensibilitat" d'una administració que diu voler impulsar l'activitat comercial.

La setmana vinent, els empresaris es reuniran amb l'alcalde del municipi per tal d'estudiar mesures de pressió que aconsegueixin fer variar la posició actual del Govern i del seu soci (ERC) en l'acord per modificar la normativa de comerç.

Segons Bohigas, intentarem que "els nostres representants polítics esmenin els errors abans no segui massa tard" i que "deixin que els emprearis seguim empenyent l'economia".

El polígon de Fornells és fruit de la voluntat d'un grup d'empresaris, la majoria dels quals va deixar el centre de la ciutat Girona en els anys 80 i principis dels 90 per buscar una nova àrea de creixement. El de desembre de 2004, 25 empresaris de diferents sectors, la majoria dels quals ja establerts a Fornells, van constituir la societat Poligon Pla de la Selva SL, amb l'objectiu d'executar el projecte urbanístic, "que superava les possibilitats de gestió del propi ajuntament". Des de fa dos anys el projecte està acabat en la seva totalitat, amb una inversió total de més de 23 milions d'euros, apart de l'import del sol comprat en el seu dia per cada un dels empresaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook