07 de gener de 2014
07.01.2014

Els comerciants gironins preveuen vendre un xic més durant aquestes rebaixes

Baixa el pressupost de cada gironí fins als 85 o 95 euros tot i que s'espera un augment de compradors

07.01.2014 | 13:47
Els comerciants gironins preveuen vendre un xic més durant aquestes rebaixes

Durant aquests dies de Nadal i Reis Mags, els comerciants gironins ja han notat un lleuger repunt - d'entre un 2 i un 3%- pel que fa a vendes en comparació amb les xifres obtingudes durant aquestes mateixes dates de l'any passat. Per això, des de l'Associació Girona Centre Eix Comercial, que agrupa uns 300 comerços, tenen moltes esperances dipositades en aquestes rebaixes d'hivern. "Esperem vendre entre un 3 i un 4% més que l'any passat, el pressupost potser serà un xic més baix però estem segurs que hi haurà més gent", ha assegurat el president de l'associació, Josep Maria Noguer. Les rebaixes començaran amb descomptes d'entre el 20 i el 50% tot i que alguns establiments ja s'han avançat.

A diferència de l'any passat, els comerciants gironins esperen que aquestes rebaixes d'hivern siguin "més positives". En principi, el sector augura un augment de les vendes d'entre el 3 i el 4% en comparació amb la temporada anterior. "És poca cosa però un gran inici si ho comparem amb els últims anys que hem patit una gran caiguda, sembla la situació s'està normalitzant de mica en mica i que la gent té més ganes d'anar de rebaixes", ha comentat el president de l'Associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer.

Fins ara, el petit comerç de Girona ha notat un petit repunt en les vendes durant les festes de Nadal. "No hi ha una venda normalitzada, va molt a dies però sembla que la gent està més animada, contenta i compra una mica més", ha apuntat. En principi, durant aquestes rebaixes, cada gironí gastarà de mitjana entre uns 85 i un 95 euros. Aquesta és una xifra una mica inferior a la de l'any passat tot i que el sector espera compensar-ho amb l'augment de visitants que es preveu. La temporada de rebaixes que s'inicia aquest dimarts dia 7 de gener comptarà amb descomptes que van del 20 al 50%. No obstant això, diversos comerços del centre de la ciutat i establiments de les grans superfícies ja s'han avançat a les rebaixes i, des de fa dies, ofereixen preus reduïts.

"Hi ha una mica de disbauxa, hi ha una llei i tothom l'hauria de complir", ha subratllat Noguer. Segons ha comentat el president de l'associació, des de la Generalitat aconsellen començar les rebaixes el 7 de gener però el fet no es segueixi una mateixa normativa està perjudicant el petit comerç. "Tant uns com altres haurien de complir la llei, no pot ser que grans superfícies ofereixin descomptes abans de temps, altres facin liquidacions o celebracions i així passin de llarg la normativa", ha afegit. "Si això no es controla, al final podrem dir que les rebaixes comencen el 1 de desembre i acaben el 15 de gener", ha afegit.

Com és tradicional, la roba, el calçat i els objectes de parament de la llar tornaran a ser alguns dels productes estrella més demanats d'aquesta campanya. "Durant les festes nadalenques la gent aprofita per comprar algun detall però la roba i el calçat és habitual que es deixi per rebaixes, la gent ja separa un part del pressupost per aquests dies", ha comentat Noguer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema