La borsa espanyola va perdre ahir el 3,64 per cent, la més gran caiguda des del 4 de febrer de 2013, i ha baixat fins a 9.900 punts afectada per la depreciació del peso argentí i de les divises de països emergents, segons experts consultats i dades del mercat.

La caiguda del peso argentí, més del 10 per cent en dues jornades, condicionava l'evolució del mercat nacional i retallava la cotització de grans valors amb filials al país sudamericà i en altres països emergents.

Els experts van vincular l'evolució d'aquestes monedes amb la possibilitat que la Reserva Federal -banc central nord-americà- retallada la setmana que ve l'import del programa de compra de deute pel qual injecta fons al sistema financer (passaria de 75.000 a 65.000 milions)

El ministre argentí d'Economia, Axel Kicillof, va atribuir ahir a la petroliera Shell atacs especulatius contra el peso i va dir que l'aixecament parcial de les restriccions a la compra de dòlars busca "donar certesa" després de la brusca depreciació de la moneda nacional. En només dos dies, el peso argentí ha perdut més de l'11%