El Tribunal Suprem ha rebaixat de sis a dos anys i dos mesos la pena per suborn actiu que va imposar l'Audiència de Barcelona a l'expresident del Futbol Club Barcelona Josep Lluís Núñez, qui en principi podria eludir l'ingrés a la presó gràcies a la rebaixa en el càstig. La sentència -que tanca l'anomenat cas Hisenda- rebaixa també la pena per a l'exinspector en cap d'Hisenda de Catalunya José María Huguet, el càstig per al qual queda en 6 anys i deu mesos per suborn passiu, falsedat en document oficial i prevaricació (enfront dels 13 que li va imposar la sentència recorreguda).

La decisió sobre l'ingrés o no a la presó de Núñez depèn del tribunal sentenciador, però aquest tindrà en compte, a més de la seva avançada edat, el fet que la pena imposada supera en només dos mesos els dos anys de condemna, límit que, habitualment, permet eludir la presó. En una sentència notificada ahir el Tribunal Suprem ha estimat parcialment els recursos de cassació de Núñez i de Haguiar i també per deu condemnats més-presentats contra la condemna que els va imposar l'Audiència de Barcelona al juliol del 2011-. Així, ha acordat importants rebaixes en les penes (de nou anys, per exemple, en el cas del exinspector en cap d'Hisenda a Catalunya). En la seva sentència, el Suprem explica que es veu obligat a aquestes rebaixes en les penes per dos motius, el primer dels quals radica en l'aplicació de l'atenuant de dilacions indegudes, dilacions que atribueix a la decisió "qüestionable" que es va prendre a l'Audiència d'acumular set peces en un sol procediment, el judici del qual es va prolongar "de manera absurda".

El segon dels motius pels quals el Suprem rebaixa les penes obeeix al fet que, segons explica mostrant "estranyesa" en la seva sentència, en cap moment de tot el procediment es va formular acusació pel delicte de frau fiscal.