La delegació del Parlament Europeu (PE) que analitza la tasca de la troica als països rescatats ha demanat que sigui desmantellada i no participi en futurs rescats als països comunitaris que es trobin amb problemes econòmics. Així ho van demanar ahir a Atenes els eurodiputats de la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu que participen en aquesta delegació, per boca dels relators de l'informe sobre la troica, l'eurodiputat popular austríac, Othmar Karas, i el socialista francès Liem Hoang Ngoc.

"El model de la troica ha acabat per al futur", va dir Karas, en referència al trio de creditors format per la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI). Amb tot, el popular va assegurar que, segons ell, "la troica era necessària" en el seu moment perquè "la UE no estava preparada per a una crisi com aquesta".

Com a exemple que la troica ha servit Karas va dir que el debat sobre la sortida de Grècia ja no està a la palestra i "ja no hi ha estats en fallida". "El principal error de la troica és la seva construcció, que no està basada en la legislació comunitària", va assegurar l'eurodiputat popular austríac.