Banc Sabadell s'ha plantejat com a objectiu per a l'any 2016 aconseguir un benefici de 1.000 milions d'euros, fet que suposa quadruplicar els quasi 248 obtinguts el 2013, segons apareix detallat en el nou pla de negoci presentat ahir a inversors i analistes a Londres.

El pla, batejat com a "Triple", destaca també la voluntat d'aquesta entitat financera que el crèdit pugui créixer en un 1% entre 2013 i 2016, i situa la rendibilitat esperada del banc en un 12% per al final d'aquest període.

Segons la informació que va remetre després a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el nou pla estratègic de Banc Sabadell es basa en un creixement selectiu, l'increment de la rendibilitat i la reducció dels actius més problemàtics, alhora que es preveu millorar també els nivells d'eficiència.

El banc preveu augmentar el 2016 les ràtio d'eficiència un 40 per cent en comparació de 2013 i que el marge net d'interès creixi un 1,76 per cent.

En la presentació, Banc Sabadell va explicar que la reestructuració del sistema bancari espanyol ha reduït el nombre d'entitats financeres de 45 a 11 i es va congratular d'haver aconseguit, durant la crisi financera, doblar la seva mida i millorar la seva liquiditat i les ràtios de solvència.