El president del Govern, Artur Mas, va reclamar al Govern espanyol "una actitud valenta i assumir riscos" en la negociació sobre el futur polític de Catalunya, ja que sinó "és impossible que hi hagi el grau d'entesa necessari". El president va explicar que la Generalitat ha "assumit riscos" i va demanar que ho faci l'altra part. Mas va reclamar que el procés sobiranista es tracti a Espanya "com a les democràcies consolidades" i, en aquest sentit, va posar d'exemple el Regne Unit en el cas del referèndum sobre la independència d'Escòcia.

Ho va dir durant la presentació de l'informe de la consultora PwC, un acte on també va avançar que, per primera vegada des de l'inici de l'etapa de recessió, la demanda interna aportarà el 2015 més a l'economia catalana que el sector exterior, format per les exportacions i el turisme, principalment. El president va apuntar que aquesta tendència pot apreciar-se ja el 2014.

Malgrat titllar de "positiu" que la demanda interna pugui liderar de nou el creixement de l'economia catalana, ha alertat que el mercat espanyol i el català són "petits", i per això ha demanat "no abaixar la guàrdia" en la "consolidació" de l'economia catalana cap a l'exterior. D'ltra banda, Mas es va felicitar que Catalunya hagi perdut durant la crisi menys punts de PIB, uns quatre, que la mitjana espanyola, fixada en uns sis, durant els últims cinc anys.