Vendre bastons per Internet. Aquesta és la nova estratègia comercial de l'empresa Finna SL de Bonmatí, que acaba de llançar al mercat Finna Walking Sticks convertint-se en el primer comerç en línia d'Espanya dedicat en exclusiva a la venda de bastons. El nou web ofereix una àmplia gamma de bastons i complements de gran qualitat fabricats artesanalment per Finna. Aquest projecte reforçarà encara més la presència internacional de l'empresa, que actualment ja ven la meitat de la seva producció arreu del món. La web de venda, www.finnawalkingsticks.com, ha estat desenvolupada per l'enginyeria i consultoria tecnològica gironina GNA.

Fundada el 1989 a Bonmatí, aquesta empresa familiar es dedica a la fabricació artesanal de bastons i complements i distribueix els seus productes arreu del món. De fet, comercialitza el 50% de la seva producció al mercat exterior, sobretot als Països Baixos, França i Alemanya. També exporta als EUA, el Japó, Mèxic, l'antiga Unió Soviètica, Anglaterra i la Xina, entre altres països.

La renovació

Amb l'objectiu d'adaptar-se als nous temps, Finna ha fet una clara aposta per Internet creant el primer e-shop de bastons d'Espanya. El web, disponible en català, castellà i anglès, s'adreça tant al mercat estatal com a l'internacional. Es tracta d'una plataforma de B2C (business to consumer) i, per tant, s'adreça a clients finals, sense la participació d'intermediaris. Finna Walking Sticks ofereix un ampli catàleg en línia de bastons de col·leccionisme, esport, viatge i passeig, així com accessoris (principalment, expositors, bastoners, calçadors i paraigües). Els productes estan fabricats amb fustes precioses i tenen empunyadures de materials diversos, com ara fusta, marfil, bronze i resina. El preu mitjà oscil·la entre els 50 i els 100 euros. L'ecommerce té una estructura clara i intuïtiva, que agilita la navegació pel web. Té un disseny responsive i, per tant, s'adapta a tot tipus de dispositius (ordinadors de taula, telèfons intel·ligents i tauletes tàctils).

Els pagaments es realitzen en un entorn completament segur ?a través de PayPal, targeta de crèdit o transferència bancària? i les comandes a la Península es lliuren en un termini màxim de dos dies laborables. D'altra banda, amb l'objectiu de captar i fidelitzar els usuaris, la plataforma ofereix avantatges exclusius per als seus clients, com ara: descomptes, promocions, programa de punts, xec de benvinguda, xec regal o

bonificacions per als usuaris que en portin de nous. Finna Walking Sticks és també present a les xarxes socials Facebook, Pinterest, Youtube i Google +. GNA ha estat l'encarregat de desenvolupar el projecte a partir de la tecnologia de Prestashop i el know-how d'un equip de 22 persones dels àmbits de l'enginyeria tecnològica, el disseny i l'e-marquèting.