Els espanyols compraran enguany més productes que mai a través de la xarxa. Així ho creu Amazon, empresa de comerç electrònic, que preveu superar les 130.000 comandes aquest ?Nadal, una mitjana de 91 per minut.

La companyia creu que el dia de més compres coincidirà tant a Catalunya com a l'Estat espanyol i serà el 16 de desembre. El 16 de desembre de l'any passat la companyia va batre el rècord de comades i els catalans van ser dels que més compres electròniques van fer, després de madrilenys, bascos i navarresos.

Per tal de fer front a la demanda, la companyia contractarà 280 persones pel seu únic centre a l'Estat espanyol, situat a San Fernando de Henares, que s'afegiran als 360 treballadors actuals del centre logístic.

El gegant d'Internet creu que en la categoria de joguines, els productes més venuts seran els de la gamma de la pel·lícula de Walt Disney Frozen. El regne del gel, així com articles de "Les tortugues ninja"; els llançadors de dards d'espuma Nerf i Nerf Rebelle, i els drones. Quant a videojocs, el FIFA 15 i Just Dance es postulen com a grans demanats. Pel que fa a tecnologia, l'empresa creu que els articles més demandats seran el Motorola Moto G, el Google Nexus 5 i els rellotges intel·ligents. En la categoria de producte per la llar, els articles relacionats amb el "Fes-t'ho tu mateix" i la cuina divertida seran protagonistes.

El Nadal passat, els productes que més es van comprar a Catalunya van ser la funda de cuir de color negre per al Kindle Paperwhite; el videojoc Grand Theft Auto V; el disc dur de Toshiba; la bateria de recanvi per al telèfon mòbil Samsung Galaxy i l'aspiradora Kärcher per a finestres.