07 de desembre de 2014
07.12.2014

Paga extra de Nadal: treu-li el major partit

És convenient que et donis capritxos només si aconsegueixes cobrir les despeses típiques d'aquesta època

07.12.2014 | 09:12
Paga extra de Nadal: treu-li el major partit

Amb la nòmina de desembre molts afortunats cobren també la paga extra de Nadal. En aquests dies de tant consum és molt fàcil polir-se-la gairebé sense adonar-se en capritxos innecessaris que en una altra època de l'any mai ens permetríem, com un sopar en un restaurant de luxe o unes joies per lluir durant les festes, especialment si el nostre pressupost la resta l'any és ajustat.

Si aquest any vols treure el major partit possible de la teva paga extra, no et perdis els següents consells que has de tenir en compte pel que fa vegis l'ingrés al compte bancari:

-Estalvi, en primer lloc: De la teva paga extra has de retirar almenys entre la meitat o un terç del total per dedicar exclusivament a l'estalvi segons les teves possibilitats. És a dir, si el teu extra és de 1.200 euros has de guardar per estalviar entre uns 600 i 300 euros. Aquests diners has ingressar-lo en un compte que disposis especialment per guardar els teus estalvis i que no hauràs tocar mai, excepte en casos de necessitat real. La resta de l'any hauries ingressar més diners en aquest compte per poder anar fent un bon coixí que t'ajudi en moments de dificultats.

-Planifica les despeses de Nadal: Encara ets a temps. És convenient que anotis totes les despeses que preveus que tindràs aquestes dates. Has d'incloure les despeses en regals, despeses en loteria, despeses en dinars o sopars de fora de casa, despeses en viatges per visitar a la teva família o la compra per al sopar de Cap d'Any o el dinar de Reis.

Un cop tinguis la llista, anota quants diners de la teva paga extra gastaràs en cada cas. Per exemple, en el regal per l'àvia 50 euros, 50 per al cotilló de Cap d'Any, i 80 o 100 euros en la loteria de Nadal. De tal manera que has de quadrar els diners que t'han quedat després de restar l'apartat d'estalvi amb el de les despeses extres que tens aquest mes. Si no ho aconsegueixes hauràs reduir les teves despeses i hauràs de plantejar-te no anar a algun sopar fora de casa o fer un menú de Nadal més barat.

-Petits capritxos: Si després de realitzar aquesta operació has aconseguit que et sobri alguna cosa de diners, llavors ja pots pensar en prendre't un petit caprici, com una sessió de perruqueria abans de Nadal, un vestit nou per cap d'any o un cap de setmana a la neu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema