Uber, companyia que posa en contacte usuaris i conductors a través d'una aplicació a Internet, va qualificar de "desproporcionada" la decisió judicial que ordena el tancament del lloc web i va avançar que continuaran oferint els seus serveis fins que tinguin la notificació oficial.

En un comunicat, Uber va destacar que ha tingut coneixement pels mitjans de comunicació de la decisió del jutjat Mercantil número 2 de Madrid, així com l'acte previ que ordenava el cessament d'activitats del sistema Uber a tot el territori estatal.

Segons Uber, la decisió judicial és "desproporcionada i discriminatòria", però, a més, "intenta frenar la innovació i la proposta de nous serveis tecnològics".

En els darrers dies, el jutjat Mercantil número dos de Madrid ha enviat a les empreses de telecomunicacions que donen servei a Uber i a les companyies que gestionen els seus pagaments l'ordre que deixin de prestar serveis a la plataforma de transport compartit. Aquesta decisió és conseqüència de l'acte del 9 de desembre, que prohibia l'activitat d'Uber a tot el territori estatal.

Uber va expressar la seva sorpresa per la "celeritat excessiva" amb la qual han actuat determinats operadors de telecomunicacions davant un requeriment "tan inusual i desproporcionat".