El mercat laboral sembla que comença a remuntar després d'anys d'estancament. L'any 2014 va ser el primer en què es va crear treball per primera vegada en set anys. Tot i això, el nombre d'inscrits a les oficines d'ocupació continua sent molt elevat (4,4 milions, segons les últimes dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social).

Amb l'arribada del nou any, són moltes les expectatives de trobar oportunitats de treball. Un informe de les companyies CareerBuilder i Economic Modeling Spacialists Intl. (EMSI) revela quins seran els perfils més demandats el 2015.

El llistat s'ha elaborat a partir de l'anàlisi de l'evolució de la demanda i els salaris de 700 ocupacions. Tot i que el treball s'ha realitzat a partir d'ofertes d'ocupació als EUA, els resultats guarden semblança amb alguns informes elaborats a Espanya sobre els sectors que requereixen més mà d'obra.

Executiu de màrqueting

L'informe detalla que la demanda d'executius de màrqueting als EUA ha crescut un 10% en els últims quatre anys. Amb un salari de proper als 120.000 dòlars a l'any, la seva funció és la d'establir les estratègies de l'empresa per promocionar els seus productes.

Desenvolupadors de software

És una de les professions més demandades dels últims anys a tot el món. En ple apogeu de les aplicacions mòbils, els desenvolupadors de programari segueixen tenint un futur més que prometedor. D'acord amb l'informe, reben una remuneració de 92.000 euros a l'any.

Infermeres

Un bon motiu per saltar l'oceà i emigrar als EUA. Al contrari que a Espanya, on amb prou feines hi ha vacants, el país nord-americà segueix sense cobrir les seves necessitats d'infermeres, un perfil la demanda ha crescut un 5% des de 2010. El salari: 92.892 $ anuals.

Enginyers industrials

Els professionals en el camp de l'enginyeria seguiran jugant un paper clau en l'economia catalana el 2015. La cada vegada major internacionalització de les empreses catalana suposa una gran oportunitat per als titulats en enginyeria industrial. Als EUA, aquest treball ha crescut un 9% i el salari és d'uns 81.000 dòlars l'any.

Administrador de sistemes

La seva funció és mantenir i garantir el correcte funcionament del sistema informàtic d'una empresa. La demanda d'aquests professionals ha crescut un 7%, segons l'informe, i la remuneració anual ascendeix als 74.000 euros.

Desenvolupador web

Els creadors de pàgines d'Internet solen ser contractats per les empreses per desenvolupar diverses funcions, des de la pròpia de dissenyar el lloc, fins maquetar o administrar la web. A Catalunya és un perfil molt requerit, mentre que als EUA és la professió la demanda més ha crescut entre 2010 i 2014 (un 17%). El salari, però, és notablement més baix que en les anteriors professions: 58.281 $.

Gerent de serveis mèdics

Els encarregats d'organitzar i administrar els centres de salut tenen un esperançador futur per davant, especialment amb el creixement de la Sanitat privada. Als EUA, aquesta professió ha crescut un 6% i el salari és d'una mitjana de 90.000 dòlars a l'any.

Fisioterapeutes

La fisioteràpia és una de les carreres que més titulats genera a l'any a Espanya. Abasta molts camps i permet treballar tant de forma autònoma com per compte aliè. L'informe assenyala que la demanda d'experts en recuperar i millorar la condició física ha crescut un 10% i el sou ascendeix als 80.000 dòlars anuals.

Logopeda

La demanda d'especialistes en avaluar, diagnosticar i tractar els trastorns de la parla als EUA s'ha disparat per la creixent importància de les relacions interpersonals i les comunicacions públiques en el món dels negocis. El salari és d'uns 70.000 dòlars a l'any.

Gerent de vendes

El mercat no es cansa de demanar comercials. Aquesta professió no entén de crisi, encara que cada vegada es requereixen professionals més qualificats davant els majors nivells de competència i l'expansió del comerç online. En aquest àmbit, el perfil d'encarregat d'organitzar i dirigir el departament de vendes d'una empresa és un 8% més demandat, indica l'informe, i el salari supera els 100. 000 euros a l'any.