El sindicat CCOO va presentar ahir una denúncia a la Inspecció de Treball de Girona contra l'empresa Interskol Power Tools (antiga Tallers Casals) de Ripoll per diversos impagaments a la plantilla. L'empresa, amb 66 treballadors, es dedica a la fabricació de maquinaria elèctrica. Segons el sindicat, deuen el 70% del mes de desembre, la meitat de la paga de Nadal i aproximadament el 70% de la revisió salarial del 2012.

El secretari general del Sindicat d'Indústria de CCOO de Girona, Josep Serra, també va lamentar que la direcció de la companyia, de capital rus, ha sol·licitat el concurs de creditors sense entregar documentació al comitè, tot i estar obligat segons recull l'Estatut dels Treballadors. La sol·licitud del concurs es va presentar al jutjat el 23 de desembre i ha estat acceptada en data 9 de gener.

CCOO també denuncia que l'empresa no informés al comitè sobre les mesures que vol prendre respecte a la continuïtat total o parcial dels llocs de treball i de la producció i vendes previstes per als propers mesos. Així mateix, també s'ha denunciat que l'empresa no ha facilitat els comptes provisionals de l'any 2014.

El sindicat reclama a l'empresa que pagui els deutes salarials i que compleixi a respectar els drets d'informació que té el comitè. A més, vol que s'obri un procés de diàleg i negociació amb els treballadors per saber quin tipus d'activitat desenvoluparà en els propers mesos.

El sindicat també lamenta que si s'hagués informat abans al comitè sobre la situació econòmica de la fàbrica s'hauria pogut estudiar alguna mesura com un ERO temporal mentre es resolgui l'informe de l'administració concursal. Així, els treballadors haurien cobrat de l'atur.

Fundada l'any 1881, per Francesc Casals, la companyia va passar a ser propietat de la família italiana Pozzo a finals del segle XX, que es va vendre la divisió de maquiniària elèctrica al grup rus Interskol l'estiu de 2010.