El fundador de la xarxa social Facebook, Mark Zuckerberg, participarà per segon any consecutiu al Congrés Mundial de Mòbils (MWC, en les seves sigles en anglès), que espera reunir del 2 al 5 de març la xifra rècord de 90.000 assistents i més de 2.000 expositors. El congrés, organitzat per GSMA, l'associació que agrupa els principals operadors de telefonia mòbil del món, se celebrarà un any més al recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet i congregarà les principals empreses del sector, com Samsung, Nokia, Sony, HTC, Acer, MasterCard, Huawei, Intel o Microsoft. "Serà el major congrés del mòbil mai fet, més gran i millor", va afirmar ahir el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que va apuntar que cobriran l'esdeveniment més de 4.000 periodistes i que hi acudiran delegacions governamentals de 160 països.

L'MWC, que va registrar l'any passat uns 80.000 visitants, confia a tornar a créixer aquest 2015, fins a arribar als 90.000 assistents, generant un impacte econòmic a Barcelona i la seva àrea metropolitana de 436 milions d'euros (397 milions el 2014). Aquesta cita contribuirà a més a crear 12.672 llocs de treball a temps parcial, ha afegit Hoffman. "Ocuparem la ciutat, però només seran quatre dies", va fer broma el directiu durant l'acte de presentació de l'esdeveniment. Entre els convidats estrella que participaran aquest any en l'MWC destaca un nom, el de Mark Zuckerberg, el creador i conseller delegat de Facebook, que repetirà com a conferenciant per parlar, dilluns dia 2, dels reptes actuals i futurs de la seva empresa.

Més participants

També estaran presents al saló Sundar Pichai, vicepresident sènior del gegant tecnològic Google, on supervisa Android, Chrome i Google Apps, i Tom Wheeler, màxim responsable de la Comissió Federal de Comunicacions (FCC) dels Estats Units. Altres dels directius que acudiran al congrés, que aquest any arriba a la seva vint-i-tresena edició, són Xi Guohua (la Xina Mobile), Hans Vestberg (Ericsson), Ken Hu (Huawei), Carlos Goshn (Renault Nissan), César Alierta (Telefónica) o Jimmy Wales (Wikipedia). Per ara hi han confirmat la seva presència un total de 167 empreses espanyoles, 95 d'elles catalanes, encara que aquesta xifra va augmentant a mesura que s'acosta la data d'inici del congrés, segons ha destacat Michael O'Hara, cap de màrqueting de GSMA. Per segon any consecutiu, i de forma paral·lela a l'MWC, se celebrarà a la Fira de Montjuïc la trobada internacional d'emprenedors 4 Years From Now (4YFN), que comptarà amb directius de companyies com Twitter o Airbnb.