13 de febrer de 2015
13.02.2015

Un fons de La Caixa entra en l'accionariat de Tecalum de Tortellà

Participa en una ampliació de capital que impulsarà la presència del grup al Canadà i els EUA

18.02.2015 | 07:19
Instal·lacions de la planta d´extrusió d´alumini de Pexal Tecalum al Quebec.

Caixa Innvierte Industria, un fons d'inversió impulsat per l'entitat financera en la qual també participen CDTI i l'Institut Català de Finances, acaben d'entrar en el capital de Tecalum, grup dedicat a la fabricació de peces d'alumini amb seu a Tortellà. L'entrada del soci financer, avançada ahir per Expansión, s'ha fet a través d'una ampliació de capital que permetrà accelerar el creixement de Tecalum al Canadà i els Estats Units.

Concretament, l'ampliació de capital ha suposat una injecció de 4,3 milions d'euros, i ha comptat també amb l'aportació de la família Sansalvadó, que segueixen controlant la majoria de l'accionariat.

Amb aquests diners, Tecalum preveu accelerar els seus plans de creixement al Canadà, on ja participa en una aliança empresarial (compta amb el 24% de Pexal Tecalum) que ha posat en marxa una planta d'extrusió d'alumini al Quebec.

Ara, segons les mateixes fonts, el grup té intenció de posar en marxa un nou centre de producció al Quebec també amb un soci local que suposarà una inversió de 600.000 euros i la creació d'entre 20 i 30 treballadors. L'inici de la producció en aquesta nova planta -situada prop de l'anomenda com la Vall de l'alumini- és imminent.

Així mateix, Tecalum té prevsit abordar el mercat els Estats Units, primer amb una filial de caràcter comercial, tot i que no descarta la possibilitat de produir a la primera economia del món.

Amb una facturació de 13 milions d'euros l'any 2014, Tecalum va incrementar un 7% les seves vendes anuals. Fa unes setmanes, Marc Sansalvadó, conseller delegat de la companyia, admetia a Diari de Girona que, "l'any 2014 ha estat un any bo; hem crescut i hem millorat els beneficis, i sobretot hem continuat consolidant les posicions per continuar aquesta trajectòria".

Entre els principals clients de Tecalum hi ha empreses del sector ferroviari, com Alstom o Talgo, però també Ikea, per a qui fabrica algunes peces dels seus mobles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema