L'economia espanyola creixerà el 2015 i 2016 en taxes properes al 3%, segons la revisió de les conclusions del document "Espanya 2018" del Consell Empresarial per a la Competitivitat (CEC).

El director general del CEC, Fernando Casado, va presentar ahir a Sevilla les previsions d'aquest organisme sobre el creixement de l'economia espanyola, que vaticina la creació de 2,8 milions de llocs de treball en els propers quatre anys "si continuen les reformes", la qual cosa situaria la taxa d'atur en l'11,5%, dotze punts per sota de l'actual.

La revisió de les perspectives econòmiques de l'economia espanyola realitzada pel CEC es troba en línia amb les avançades dimecres pel BBVA, que fixava el creixement del PIB en el 2,7% els anys 2015 i 2016.

Fernando Casado va explicar que aquesta millora de les previsions es deu a l'impacte positiu d'alguns factors com la caiguda del preu del petroli i de la prima de risc, la depreciació de l'euro i la reforma fiscal, entre uns altres.

Segons el CEC, la reforma laboral, aprovada pel Govern fa tres anys, també està contribuint a canviar la relació entre creixement econòmic i creació d'ocupació.