El Govern espanyol ha enviat una notificació a la Generalitat a través de la qual l'insta a obrir un període de negociacions de màxim 9 mesos per arribar a un acord sobre la taxa catalana a les operadores d'Internet. Així ho han confirmat fonts properes al Govern, segons les quals a la missiva l'equip de Rajoy alerta que veu la norma inconstitucional per motius de fiscalitat.

Per això amenaça que si no hi ha acord durà el tema al Tribunal Constitucional fet que suspendria la norma fins a la sentència. El nou tribut del Govern, aprovat el novembre passat per àmplia majoria, havia de suposar una nova font d'ingressos per a la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana.

De moment, la llei preveu la recaptació d'uns 20,5 milions d'euros anuals i l'impost, de 0,25 euros mensuals per contracte de connexió a internet, l'han de pagar les companyies subministradores. El primer cobrament s'ha de fer efectiu el proper juny amb caràcter retroactiu des del gener. Però en el document que el Ministeri d'Hisenda iha enviat a la Generalitat, es recorda que les operadores d'Internet ja paguen altres taxes com l'IVA o l'IAE, per la qual cosa, la taxa catalana suposaria una doble imposició que podria fer la norma inconstitucional.