CCOO i UGT i les patronals CEOE i Cepyme van coincidir ahir en afirmar que les negociacions per segellar un pacte salarial flueixen en la bona direcció i podrien tancar-se la setmana vinent, si bé els sindicats van avançar que el problema no està tant en 2015 com en l'horitzó dels anys 2016 i 2017. Sindicats i patronal es van tornar a reunir per llimar diferències sobre salaris, el principal escull per signar l'III Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva, i els sindicats van admetre que ara el problema està més en els anys 2016 i 2017, atès que l'evolució econòmica està envoltada d'incerteses.

Després que la reunió d'ahir finalitzés abans del previst per problemes d'agenda, els representants dels agents socials es van citar la setmana vinent per tancar unes xifres d'alça salarial que ahir no van voler concretar però que, segons fonts de la negociació, se situen per aquest any a l'entorn de l'1 %.

Aquesta xifra suposaria la convergència de les dues propostes que s'han plantejat en aquestes trobades, la de la patronal que advocava per pujades del 0,6% en 2015 i del 0,8% en 2016 vinculades al PIB i la d'UGT i CCOO que fixava l'augment en l'1,5%.