El sector de l'aigua a Catalunya genera un volum de negoci de gairebé 2.390 milions d'euros a l'any. D'aquests, més de 934 milions corresponen al subsector de les tecnologies de tractament de l'aigua, el que representa el 39% del volum total. El 52% està relacionat amb la gestió de serveis públics, mentre que el 9% restant es correspon amb els béns d'equipament. Són dades facilitades ahir a Girona durant la jornada "Innovació tecnològica en el tractament i gestió de l'aigua", celebrada al Parc Tecnològic de la UdG.

A Catalunya, el subsector tecnològic de l'aigua agrupa 55 empreses que ocupen 2.746 treballadors, la qual cosa representa un 27% del total de l'ocupació del sector de l'aigua. El subsector de gestió de serveis públics en constitueix el 45%, mentre que les empreses de béns d'equipament configuren el 15% restant.

Pel que fa a les exportacions, el 55% del total correspon al subsector de les tecnologies, el que es tradueix en unes vendes a l'exterior per valor de 401.000 euros. Les exportacions, en el cas de la gestió de serveis públics, representen el 10% del total, i, finalment, el 35% restant pertany al subsector de béns d'equipament

El Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2014 publicat per CTecno radiografia l'estat del sector TIC a Catalunya, amb una salut de ferro si el comparem amb el que han patit i estan patint alguns altres sectors de l'economia.

El nombre total d'empreses del sector tecnològic a Catalunya és d'unes 11.500. Del 2008 al 2013 (últimes dades disponibles), les empreses tecnològiques a Catalunya han crescut en gairebé 2.300, tot i el llarg període de crisi. El segment de serveis ocupa el volum més important, amb més d'11.000 empreses tecnològiques, mentre que el segment industrial n'inclou més de 470.

Segons el mateix baròmetre, ara mateix el sector de les noves tecnologies dóna feina a 82.000 persones a Catalunya. Malgrat que el sector ha patit una pèrdua d'ocupació del 5,1% durant la crisi, l'any 2013 ja ha registrat un increment del 6%. Al llarg del mateix any, a més, un 38% de les empreses del sector ha mantingut estables els seus recursos humans, un percentatge superior al del 2012. En conclusió, segons destaca l'informe, "el sector ha perdut certa musculatura al llarg de la crisi, però ha estat capaç de mantenir la seva elasticitat i capacitat de reacció tant en el nombre d'empreses del sector, que ha crescut, com en el nombre de persones ocupades".