Dos jutges van rebutjar anul·lar dos contractes de compra d'accions de Bankia per considerar que va oferir informació "transparent" que va ser avalada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors i que, en tot cas, és una inversió "purament especulativa" els riscos de la qual, que són inherents al "vaivé del mercat", s'han d'assumir. Així, en una de les sentències, el jutjat de primera Instància número 87 de Madrid rebutja anul·lar l'ordre de subscripció d'accions del juny de 2011 d'un matrimoni que exigia la restitució dels 6.000 euros invertits a Bankia.

El magistrat recrimina als demandants que barregessin "indiscriminadament" en les seves al·legacions productes híbrids com ara les preferents amb un actiu com l'acció, les característiques del qual són conegudes per tothom, ja que es tracta de la "forma més senzilla d'inversió societària" i no tenen "més cares ocultes que la d'estar a mercè del vaivé del mercat i de la situació econòmica".

Com tampoc ho és, prosse?gueix, "muntar un operatiu" per a la captació urgent de recursos propis mitjançant una ocupació d'"informació confusa" com va passar amb les preferents, amb l'"oferiment públic mitjançant subhasta oberta, dirigida a tot tipus d'inversors, i prèvia una campanya oberta d'informació publicitària". Una campanya que, malgrat els dubtes suscitats pel que fa a la veracitat de la informació comptable subministrada, va ser "massiva", oferint informació "transparent" aprovada per la CNMV, "qui la va avalar donant-li un segell de legalitat". "Exigir més responsabilitat a l'organisme rector, CNMV, Ibex o qualsevol altre amb competències suficients no habilita els inversors que van concórrer lliurement en el mercat, amb informació suficient en tots els sentits, a demanar la nul·litat de la seva compra per no obtenir les rendibilitats desitjades", conclou el magistrat.