19 de febrer de 2015
19.02.2015

L'Eurodiputat Gambús portarà a Brusel·les la problemàtica dels pescadors

El representant convergent s'ha reunit a Roses amb el president de la Federació de Confraries de Pescadors

19.02.2015 | 17:38

L'eurodiputat Francesc Gambús (CiU) s'ha reunit avui a Roses amb el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad, i s'ha compromès a traslladar a Brussel·les la problemàtica d'aquest sector en l'àmbit mediterrani.

Segons informa CiU, Gambús, membre de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentaria del Parlament Europeu, considera que només si s'exposen les demandes concretes dels qui desenvolupen la seva activitat en aquest context es crearan i aplicaran programes d'ajuda per abordar-les.

"La Comissió Europea sempre ha confós la gran pesca amb la del Mediterrani, pensa que és del tipus artesanal i petita i no la tracta com s'hauria de fer", ha manifestat l'eurodiputat, qui ha afegit que, en realitat, és de tipus "mitjà, amb grans flotes d'aquesta mida".

Francesc Gambús té la voluntat que Brussel·les entengui que, "a més de la pesca atlàntica, n'hi ha una de mediterrània que no és artesana, però que no es pot mesurar amb la mateixa vara que la primera".

Gambús està convençut que si s'aconsegueix que la Comissió Europea percebi aquesta diferència, hi haurà "programes d'ajuda molt més ajustats a la realitat".

Aquest eurodiputat, a més de reunir-se amb el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona i patró de la de Roses, ha visitat una empresa del sector d'aquesta última localitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook