Hores després que el primer ministre grec Alexis Tsipras celebrés l'arribada d'inversions xineses a Grècia, el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va afirmar que un hipotètic acostament de Grècia a Rússia o la Xina seria un error. "Grècia s'equivocaria, ja que som molt millors socis els europeus que qualsevol altre", va assegurar.

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, va afirmar ahir que el seu Govern dóna suport a les inversions xineses a Grècia, especialment les del port del Pireu, i va destacar que l'Estat hel·lè pot ser la porta d'entrada de Xina a Europa. "Donem molta importància a les inversions xineses a Grècia, especialment les de Cosco", va declarar Tsipras durant la cerimònia de benvinguda a la 18 Flota xinesa, que participa en les operacions internacionals contra la pirateria.

Cosco és l'empresa privada xinesa que gestiona les dues principals terminals de contenidors en el port del Pireu, el més important del país, des que en 2008 se li adjudiqués aquest contracte amb validesa per 35 anys.

Al marge de la inversió grega a Grècia De Guindos va dir que Espanya acudirà avui a Brussel·les "amb actitud oberta i consultiva" a la reunió els ministres d'Economia i Finances de l'eurozona en la qual es dirimeix la pròrroga del rescat a Grècia, a la qual dirà que "cal respectar les regles". En declaracions als periodistes a Còrdova, el ministre va afirmar que és "important" que es respectin "absolutament" els compromisos grecs, tant des del punt de vista de pagament del deute, com les mesures que ha anat prenent el govern grec i que han començat a "donar els seus efectes en terme de creixement".